«Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές» τη Δευτέρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

ααα

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη, στηΔημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς)

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά το Δεκέμβριο 1943 με πρωταγωνιστές τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και θύματα εκατοντάδες αθώους αμάχους και τεράστιες υλικές καταστροφές. Σκοπός του είναι να γονιμοποιήσει τη σκέψη των ανθρώπων, ώστε να έλθει κάποτε η συμφιλίωση των λαών.

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας στον αταλάντευτο ρόλο της στον αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης και τη διάχυση των μηνυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ολοκληρωτισμό.

Είναι η δεύτερη προβολή της ταινίας στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη».

Η πρώτη προβολή έγινε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30 στο Μέγαρο Μουσικής,σε μία κατάμεστη αίθουσακαι με την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας.

Η «12 Οκτωβρίου 1944. Αθήνα ελεύθερη» πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και είναι ένα δυναμικό και φιλόδοξο πρόγραμμα Δημόσιας Ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν να αποτυπώσουν τα δεινά που υπέστη η χώρα κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής ειδικότερα, αλλά κυρίως να αναδείξουν τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό/ ναζισμό, την προσήλωσή του στην ιδέα της ελευθερίας και την ανάπτυξη του αντιστασιακού κινήματος.

Με χαρά σας περιμένουμε!

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Σωτήριος Ι. Τσενές Παναγιώτης Κουμάντος