Το μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτ. Τσενέ

τσενες

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω, εκ μέρους των μελών του Δ.Σ., στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Αγαπητά Μέλη,

Φίλες και Φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω, εκ μέρους των μελών του Δ.Σ., στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας.

Η ιστοσελίδα, το Facebook (Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας) και η τριμηνιαία εφημερίδα μας, «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΗΧΩ», αποτελούν τα κύρια μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλες και όλους σας.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα και το facebook, φιλοδοξούμε να γίνουν δίαυλοι έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, προκαλώντας το άμεσο ενδιαφέρον των επισκεπτών τους και γενικότερα του κοινού.

Οι σκοποί και οι δραστηριότητες της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας επικεντρώνονται:

  • Στην καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της Ένωσης και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, καθώς και του Καλαβρυτινού κόσμου γενικότερα.

  • Στη διαφύλαξη της ιστορικής μας ταυτότητας, τη διατήρηση των παραδόσεών μας και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως ακατάλυτα αποτυπώματα και παρακαταθήκες για τους νεότερους.

  • Στη διάσωση της ατομικής και συλλογικής μνήμης, ως πράξεις αντίστασης στην επιχειρούμενη πολιτιστική ισοπέδωση και στην πνευματική εξύψωση των μελών.

  • Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για υλοποίηση δράσεων, που προάγουν τον πολιτισμό, προωθούν τον εθελοντισμό, ενισχύουν τους νέους και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, οι οποίες συντελούν στη συλλογική συσπείρωση και την επίτευξη συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο.

  • Στη φροντίδα για την καταγραφή και την επίλυση των προβλημάτων.

  • Στην ανάδειξη της τοπικότητας και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος, που καθορίζουν τη φυσιογνωμία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

  • Στην τουριστική προβολή του τόπου μας, ως βασικής παραμέτρου ανάπτυξης, με έμφαση στα σημεία έλξης των τουριστών, όπως είναι:

  1. Οι ιστορικές μονές Μεγάλου Σπηλαίου – Αγίας Λαύρας και η πόλη των Καλαβρύτων με τα γύρω χωριά, που αποτελούν το τρίπολο των ηρωικών αγώνων και θυσιών.

  2. Το μνημείο Ηρώων Αγωνιστών 1821 στην Αγία Λαύρα, τα μνημεία στους ιερούς τόπους εκτέλεσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943 στα Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά.

  3. Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώμαυτος.

  4. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος.

  5. Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

  6. Το Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά.

  7. Τα προστατευόμενα μνημεία της φύσης, στα οποία περιλαμβάνονται: το εθνικό πάρκο του όρους Χελμού, ο ποταμός Βουραϊκός με το γνωστό φαράγγι, ο πλάτανος της Αγίας Λαύρας που συνδέεται με τα γεγονότα της κήρυξης της επανάστασης του 1821 και το κλήμα των Καλαβρύτων ή κλήμα Παυσανία, που βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον οικισμό Σελλά Παγκρατίου.

  8. Το πλατανοδάσος στο Πλανητέρο και οι πηγές του Αροανίου ποταμού.

  9. Τα πανέμορφα ορεινά χωριά και τα ατελείωτα μέρη απαράμιλλου φυσικού κάλλους, που συναντά κανείς στην περιδιάβασή του.

Στις διαδρομές αυτής της ιστοσελίδας θέλουμε να σας έχουμε όλους μαζί μας, όλους τους συμπατριώτες μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μπορούμε να ανταλλάσουμε σκέψεις, να συζητούμε απόψεις και να μιλάμε κάνοντας σχέδια για το μέλλον.

Η ιστοσελίδα μας θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας και θα συμπληρώνεται, εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται ανελλιπώς.

Ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν ελλείψεις και παραλείψεις προσβλέποντας πάντα στη δική σας συνεισφορά για τυχόν διορθώσεις και βελτιώσεις.

Σας εύχομαι καλή και ευχάριστη πλοήγηση.

Με φιλικούς και πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Ι. Τσενές

Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.